Sådan øger du salg af boligudlejning

Hvorfor er Don’t make me think så vigtig?
Think skal i denne kontekst oversættes til undren. Undren fører til usikkerhed, som lammer brugerens handling og derved kan man miste en potentiel kunde, ordre, lead, bruger etc. I Københavns lufthavn arbejder, de meget med dette begreb, da frygt for at misse flyveren giver usikkerhed. Denne usikkerhed medfører reduceret handlen i tax-free shopperne.

Nogle af de elementer som er mest centrale på websites ift. Don’t make me think er ved førstegangsbrugere eller sjældne brugere.  Her skal der kommunikeres i den rigtige rækkefølge, så man trækker brugeren igennem erkendelsesprocessen i den rigtige rækkefølge. Man snakker om informationsflow eller informationstiming. Hvis man på et website skal sælge en bil man selv kan design og sammensætte, som det første forklarer købsbetingelserne og betalingsmulighederne meget grundigt, så tager man en del kunder. Kunde ville, hvis det var i den fysiske verden føle denne færden meget angribende og bilsælgeragtigt. Derfor er det vigtigt at tage et skridt af gangen og nedbryde læringsprocessen i passende klumper. Et godt eksempler et fra et Martin Thorborg website, hvor han på købe-knappen skrev nedenunder i parentes at købet skulle bekræftes på næste side. Dette betyder at man får endnu en side til at kommunikere usikkerheder af vejen. Brugeren ved at han tryg kan klikke videre og læse de sidste betingelser. Købe-knapper medfører oftest ikke et køb ved tryk, så lad være med at kalde dem køb-knapper. Det mister du kunder på.

Generelt spiller knap. og linktitler en stor rolle. Som ansvarlige for websitet falder mange i den grøft med at lave en knaptitel, som præcist beskriver hvad der gemmer sig bag menupunktet, men men men, nogle gange skal der en forkert titel, til for at brugeren forstår hvad det er. Man snakker om information scent, som omhandler det at lægge spor/clues ud som brugeren følger. Et eksempel fra den virkelige verden er hos Lauritz.com hvor man kalde menupunktet hvor man skulle ind og betale for sine køb, for Fakturastatus. Det medførte mange opkald til support, da brugerne ikke kun finde stedet, hvor de skulle betale. Under fakturastatus kunne man se betalte og ubetalte faktura og derfra gå videre til betalingsflowet. Vi ændrede knaptitlen til boliger, som gjorde hele forskellen.

Den største fare er, det man kalder for, idiosynkratiske labels, dvs. at man kalder produkter for det som giver mening for en selv. Regnskabsafdelingen vil have knappen til at hedde afregning, konceptafdelingen for faktura, markedsføring for BETAL HER, Ejeren vil have den skal hedde Regninger og IT vil have den skal hedde Debitornota. Brugerne er bare ligeglade om beskrivelsen er 100% nøjagtigt. De vil have at titel og forventning til indhold er afstemt. Og KUN KUN KUN brugerne afgør hvad der rigtigt og forkert. Måske din produktchef bliver sur over du kalder hans magnesiumringe for sølvfarvede ringe, men den kamp SKAL du vinde in the name of udlejning af lejlighed..

 Fremleje af bolig 

Udlejning af bolig regler 

Udlejning af lejlighed regler 

Udlejning af bolig SKAT 

Udlejning af lejlighed Nørrebro 

Udlejning af bolig Frederiksberg 

Akkumuleret usikkerhed er et fænomen, der

  • Den overvurderede inkonsistens. Det er sjældent nogen tør tage denne varme kartoffel op, for det kan man jo ikke! Jo hvorfor behøver der være total konsistens på tværs af siden? Bruger sider jo ikke sammenligner. Lad mig forklare med et eksempel. Du sælger jobannoncer. Du har bruger som vil købe jobannoncer men ca. halvdelen kalder det stillingsannoncer. Derfor laver man en side, som er google-optimeret til den ene og en side som optimeret til den anden. På den ene side hedder MWR-knaptitlen Indryk jobannonce, men den på den anden hedder indryk stillingsannonce.

Det samme gør sig gældende med alle andre faktorer. Tilpas det til brugerne. Produktnavne kan naturligvis være problematiske at ændre i navnene på, men det som virker på denne en side til én målgruppe – behøver ikke virke lige som effektivt på en anden side til en anden målgruppe.

  • Farvepsykologi – Goethes farvelære blev udarbejdet af den tyske videnskabsmand, forfatter og filosof Johann Wolfgang von Goethe i årene 1790 til 1832. Den indeholder en række mapninger mellem farver og følelser. Mange af disse ting er relevante når man designer, men ikke umiddelbart i salgsoptimeringskonteksten. Dog skiller Orange sig ud, som en farve, der repræsenterer overgange, forandring. Derfor er denne farve god at bruge på tal som dynamisk ændrer sig. Det kan være en beregner, varer i kurven, fragtpriser eller en varens pris hvis du har en produkt hvor brugeren kan side og customize varens attributter.
  • Physio-pleasure: Dette er websitets evne til at skabe hedoniske relationer til brugeren i form af fx smukt, elegant og forførende grafik eller fængende lyduniveres. Physio-pleasures er knyttet til de 6 sanser.

 

  • Socio-pleasure: Dette er websitets evne til at skabe en sociorelevans afhængighed for brugerne. Det kan være lukkede fora, indbyrdes konkurrencer med vennerne eller et ranking system hvor brugerne kan stige i rang.

 

  • Ideo-pleasure: Dette er websitets evne til at “tale” til brugernes ideologiske overbevisning. Det kan være genbrugsordninger på blækpatroner, Gosh der støtter kræftens bekæmpelse, højere løn til indiske arbejdere, pelsbutikken der overholder greenpeaces krav eller Årstiderne der kun har økologiske varer.

 

  • Psyko-pleasure: Handler om websitets evne til at kunne skabe emotionelle reaktioner, eksempelvis af at “kunne”, “engagement”. Det kan være ved at lave små opgaver som brugerne kan udføre og derved opnå rabatter, det kan være en lille overraskelse i den pakke som man modtager når man bestiller noget, men det kan også blot være små beskeder som fx tak fordi du tilmeldte dig vores nyhedsbrev. Ord som at lokke, overraske, fortælle, skabe følelsesmæssig respons er nøgle ord ved psyko-pleasures.

 

  • Bannerblindhed

Et fænomen opstået blandt bruger på internettet, som bliver irreterede over irrelevante bannerreklamer. Med tiden udvikler erfarne internetbrugere et filter når de scanner et website for indhold, hvorved det let finder relevant indhold. Det betyder at selv bannere med central placering bliver overset.

 

Gode spørgsmål til at få afdække brugerpsykologier:
Hvilke informationer har kunden brug for, før de køber?

Hvilket problem skal produktet løse?

Hvad går kunden glip af ved ikke at have det?

Hvad kan afholde kunden fra at købe?

Antag ikke, spørg i stedet sælgere, support, kunder

Lad kunderne formulere dine bedste salgsargumenter

  • Klarhed over købet (trin i flowet)
  • Slå til nu – Greed limited offer / Veblen før alle andre / Last-minute / Pris

 

Sådan sælger du din bolig

Spørgsmål og svar er godt. Også kaldet FAQ eller ofte stillede spørgsmål. Det tiltrækker god SEO og konverterer god. Antallet af søgninger på spørgsmål er de senere år i voldsom vækst. Det er et god eksempel på content som både er god for brugerne og SEO uden af kompromittere hinanden.

Udlej din bolig

Fuldstændig ligesom at forretningen laver en ROI analyse for at vurdere om en investering kan betale sig at forsætte med, således laver du som bruger også en ROT analyse, som afvikles på ganske få sekunder. Inden for 3-7 sekunder har du besluttet om du ønsker at fortsætte med at bruge et website. De har lige investeret 3-7 sekunder på at lave en indledende vurdering af dit site og dets indhold og nu laver de så en go eller no-go beslutning om de skal fortsætte. Forventer de at investeringen i tid belønner sig med det indeholder de forventer at finde på dit site. Løser din hjemmeside det behov, som de kom til din side for at få løst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *