Velgørenhedsorganisationer

Velgørenhedsorganisationer blomster op. Fra GIVenGED til diverse sponsorbørn. Vi dansksere er vilde med at støtte og flere ting er blevet samkøbt med charity. Frimærker, konvolutter, til og fra kort, flaskeboner, takkekort, billetter er blot de eksempler på charity vi ser. Hjemmesider bliver grønne og støtter brystkræft. Biler støtter soldater med traumer og den årlige landsindsamling er også et fast indslag i TV.

Det har givet behov for at skabe en liste over velgørende organisationer i danmark.


 

Nå så et lille emneskift på opfordring fra en læser, der har tippet mig om dette emne – Trampoliner har vi tidligere skrevet om. Det er blevet allemandseje, men hvordan står det til med branchen? Gensalget er lavt. Man beholder til børnene er store og så smider man ud. Der er jo noget sikkerhed over det, så  man køber ikke en brugt til sine børn. Men efterspørgslen er faldende, da markedet er mættet og fordi trampolinerne er holdbare i mange år.

Til slut

Nu skal dette indlæg også handle om andet end stor velgørenhed og småborgerlige trampoliner.

Magickort – et spil, som også kaldet Magic the Gathering, eller forkortet MTG. Det er et kort spil baseret på et eventyrunivers. Her findes over 15.000 forskellige kort i 6 farver. Kortene er forskellige typer og styrker og kan kombineres på kryds og tværs i typisk 60 eller 100 kort, som en “deck” indholder. Et deck er det, hver spiller stilller op med til start. I modsætning til at andre startspil, så skal hver spiller selv dukke op med sit eget deck. Hver deck tunes til en bestemt strategi. Det kan være monstre, magiske kombinationer eller et mere kontrollerende deck, som lukker ned for modstanderen.  Magickort koster fra 100.000 kr. til 1 øre. De ældste kort fra 1993 er svære at opdrive og de få der er på markedet får priserne til at eksplodere.

Reglerne er forholdsvis komplicerede og tager ca. 2 år at lære med moderat spil og moderat læsning af regler. At forstå regler fuldt ud kræver en lille miniuddannelse. Enten kan du selv læse regler fra ende til anden, eller du kan tage en dommeruddannelse. Det lyder vildt. Men magic har det vildeste community og glæden ved spille er sindsygt vanedannede. Folk køber sig fattige og mere til. Nogle kan have svært ved at styre det. Det er en gigantisk tidsrøver. Kun poker er mere spillet end magic. Det er ret vildt at tænke på. Rigtig mange danskere kender slet ikke det store parallelsamfund, som findet i magicmiljøet. Hvert år fyldes Bellacentret når world tour kommer til Danmark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *